Gastronomia de Vinaròs

La frescor dels productes i la tradició s'alien amb la innovació en els restaurants vinarossencs. L'amaniment d'oli d'oliva del Maestrat, la qualitat dels ingredients i la bona preparació confereixen un valor afegit a la cultura culinària de Vinaròs. A aquest fet se suma l'elaboració d'una gran i rica varietat de dolços tradicionals com els pastissets de moniato i cabell d'àngel, els llepostins o les pastes de te amb forma de llagostí a l'essència de taronja i ametla. Però sens dubte, el llagostí és la base de la cuina vinarossenca i és únic en textura i qualitat. La delicadesa del seu sabor es deu al clima suau de Vinaròs i a la baixa salinitat de les aigües del litoral, enriquides pels sediments del riu Ebre. S'ha convertit en un producte de qualitat molt valorat en l'alta gastronomia espanyola, ja que és pescat de manera tradicional i utilitzant mètodes respectuosos que garanteixen l'equilibri ecològic de les reserves marines. Plats tradicionals conformen el receptari vinarossenc: suquets de peix, all i pebre de llotja i llagostins, llandetes de roger amb creïlles, anxoves o sardines en escabetx, polp sulsit, sèpies a la brutesca, verat xapat o els incomptables arrossos, com el de galeres, arròs a banda, arrossejat o l'arròs amb espardenyes. La riquesa de verdures i hortalisses en època estival afavoreixen plats com les albergínies farcides, les crestes, el coc de tomàquet i pebrot i les creïlles al caliu.

 

 

Assaboreix l\'extraordinària gastronomia de ...

Vinaròs ofereix una àmplia gama de ...

 
© Ajuntament de Vinaròs - Tourist Info Vinaròs 964 45 33 34 vinaros@touristinfo.net © Ajuntament de Vinaròs Vianròs és turisme PARCS NATURALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA CASTELLÓN MEDITERRÁNEO COMUNITAT VALENCIANA Turismo Vinaròs vinaros@touristinfo.net