Skip to main content

Conservant tradicions

Vinaròs és un dels enclavaments geogràfics del Mediterrani on la mar ofereix els seus fruits de manera abundant i on, gràcies a la proximitat amb el delta de l’Ebre, es capturen a les seues aigües peixos blaus com seitons, anguiles o sardines, entre altres, mitjançant tècniques tradicionals i processos que respecten el medi marí i la seua biodiversitat. Després d’acabar la feina, els pescadors porten el producte al port per preparar-lo artesanalment amb olis i vinagres exquisits, i com a resultat s’obtenen conserves i salaons de gran qualitat que et delectaran el paladar.

Aquesta ruta et permetrà conéixer una mica més sobre l’entorn natural on es troba el peix blau, així com el procés d’elaboració de les delicioses conserves, i a més, podràs degustar-les en alguns dels plats dels restaurants que formen part de «Saborea Vinaròs». Perquè t’emportes un trocet d’aquesta experiència a casa, et suggerim que visites el mercat municipal i alguns comerços gastronòmics que ofereixen una gran varietat de peixos blaus i altres productes dels quals podràs gaudir quan i on vulgues. A més, no pots deixar de visitar els forns i pastisseries de la ciutat, on trobaràs una gran varietat d’especialitats dolces i salades. I per posar la cirereta del pastís, el Puig de la Misericòrdia (molt especial per la seua història i les seues vistes) us estarà esperant per contemplar junts la posta de sol llevantina.

Més informació sobre aquesta ruta  aquí.