Direkt zum Inhalt
Vinaròs se prepara para celebrar el Carnaval 2023

Vinaròs es prepara per a celebrar el Carnaval 2023

Del 4 al 20 de febrer se celebrarà una de les festes més importants de la Comunitat Valenciana on s’espera l’assistència de milers de persones d’arreu de l’Estat.

El Mercat Municipal va acollir dissabte la presentació del Carnaval 2023 amb la presència de l’alcalde, Guillem Alsina, la regidora de Festes, Paula Cerdà i el president de la Junta Gestora Comissió Organitzadora del Carnaval, Cristian Gracià. Després de tres anys marcats per la pandèmia la festa torna a recuperar les dates habituals per omplir de nou els carrers de Vinaròs de colors, llums i molta diversió, d’una festa que recordem està catalogada d’Interés Turístic Autonòmic.

El president Gracià va ser l’encarregat de detallar tots els actes del Carnaval 2023 amb l’arribada de Carnestoltes i la imposició dels corbatins a les comparses aquest 4 de febrer. Per al dia 11, també de febrer, es farà la Gran Gala de les Reines i Reis, mentre que a l'endemà serà el torn de la Gala Infantil. Així mateix, el cap de setmana del 18 i 19 de febrer es faran les Grans Desfilades del Carnaval, on s’espera la participació rècord amb més de 5.500 persones.

D’altra banda, el Carnaval de Vinaròs inclourà les tradicionals paelles de les comparses, la Festa de la Tercera Edat o la batalla de confeti, entre moltes altres propostes. Enguany es tornarà a fer el Museu del Carnaval al Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet després de la bona acollida de la passada edició.

Per la seua banda, la regidora Cerdà ha explicat que “per part de l’Ajuntament es fa una aportació econòmica al Carnaval de 112.000€ que es divideix en tres partides, 33.900€ corresponent al conveni amb la COC, 70.000€ per a la celebració del Carnaval d’hivern i 8.000€ per a la celebració de la festa a l’estiu”. Segons comentava des de “l’Ajuntament sempre oferirem la màxima col·laboració possible perquè el Carnaval de Vinaròs continue sent un referent festiu a la Comunitat Valenciana”.

L’alcalde, Guillem Alsina, comentava que enguany una de les principals novetats serà l’ampliació del recorregut per a donar cabuda a les més de 5.500 persones que desfilaran. Segons assenyalava “es tracta d’una participació rècord i per a garantir una rua fluïda s’ha decidit ampliar el circuit”. Alsina també destacava la feina de la Policia Local i la Brigada Municipal que al llarg de tota la programació de Carnaval realitzarà un gran esforç, juntament amb la COC, per a garantir la bona marxa de tots els actes previstos.

En aquest sentit, l’alcalde anunciava que “la setmana vinent es farà la Junta de Seguretat Local, amb la presència de la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local per tal de coordinar el dispositiu especial de seguretat”. Segons indicava “es farà un ampli desplegament dels agents, sobretot durant els actes més multitudinaris, per garantir la seguretat de totes les persones, a més de també de comptar amb assistència sanitària”.

Per acabar, Alsina insistia que s’espera un Carnaval amb una àmplia participació i feia una crida a la responsabilitat per gaudir de la festa amb respecte i tolerància.