Escrita en Salsa

Ingredients
- 8 talls d’escrita pelada
- 4 llesques de pa sec
- 4 patates mitjanes
- 5 alls
- 1 cullerada de pebre roig
- 6 boletes de pebre negre
- Brins de safrà
- Julivert
- 8 ametles fregides
- 1 copa de vi blanc
- Farina
- Oli d’oliva verge extra
- Aigua
- Sal
Elaboració
Netejarem bé l’escrita i en traurem la pell, o bé demanarem al mercat que ens la donen ja pelada.
La salarem generosament i la reservarem. Mentrestant prepararem la resta d’ingredients.
En una cassola fonda i ampla, amb un bon raig d’oli d’oliva, anirem fregint les patates tallades de manera irregular, tot remenant-les de tant en tant perquè s’enrossisquen d’una manera uniforme.
A la vegada prepararem la picada xafant al morter els alls pelats amb les boletes de pebre negre, les ametles, el safrà i el julivert.
Incorporarem a la picada la molla del pa lleugerament arremullada amb vi blanc i ho seguirem xafant. Hi afegirem el pebre roig i, si l’escrita portés el fetge, l’hi incorporaríem també fregit.
Ho diluirem amb la resta del vi i ja tenim la picada preparada.
Abocarem la picada a la cassola al damunt de les patates i la sofregirem uns minuts.
Ho cobrirem amb aigua freda i farem bullir el conjunt durant 10 minuts a foc suau.
Ja reduït el líquid i cuites les patates, hi incorporem l’escrita lleugerament enfarinada. A foc molt suau ho deixarem coure 8 minuts més. Ho arreglarem de sal i ho servirem a taula en la mateixa cassola.