Skip to main content

Escrita en salsa   

Escrita en Salsa

Escrita en Salsa

Ingredients

  • 8 talls d’escrita pelada
  • 4 llesques de pa sec
  • 4 patates mitjanes
  • 5 alls
  • 1 cullerada de pebre roig
  • 6 boletes de pebre negre
  • Brins de safrà 
  • Julivert
  • 8 ametles fregides
  • 1 copa de vi blanc
  • Farina
  • Oli d’oliva verge extra
  • Aigua
  • Sal

Elaboració

Netejarem bé l’escrita i en traurem la pell, o bé demanarem al mercat que ens la donen ja pelada. 

La salarem generosament i la reservarem. Mentrestant prepararem la resta d’ingredients. 

En una cassola fonda i ampla, amb un bon raig d’oli d’oliva, anirem fregint les patates tallades de manera irregular, tot remenant-les de tant en tant perquè s’enrossisquen d’una manera uniforme.  

A la vegada prepararem la picada xafant al morter els alls pelats amb les boletes de pebre negre, les ametles, el safrà i el julivert. 

Incorporarem a la picada la molla del pa lleugerament arremullada amb vi blanc i ho seguirem xafant. Hi afegirem el pebre roig i, si l’escrita portés el fetge, l’hi incorporaríem també fregit. 

Ho diluirem amb la resta del vi i ja tenim la picada preparada. 

Abocarem la picada a la cassola al damunt de les patates i la sofregirem uns minuts. 

Ho cobrirem amb aigua freda i farem bullir el conjunt durant 10 minuts a foc suau. 

Ja reduït el líquid i cuites les patates, hi incorporem l’escrita lleugerament enfarinada. A foc molt suau ho deixarem coure 8 minuts més. Ho arreglarem de sal i ho servirem a taula en la mateixa cassola.