Skip to main content

Turisme inclusiu

Vinaròs fomenta un turisme inclusiu i accessible que permet que totes les persones, independentment que tinguen o no algun tipus de discapacitat física, sensorial, psíquica o cognitiva, puguen gaudir dels productes i serveis que componen l’oferta turística del municipi de forma còmoda, segura i autònoma.

Vinaròs està adherit al Codi Ètic del Turisme Valencià, primer document d’àmbit autonòmic que ha sigut adaptat del Codi Ètic del Turisme de l’Organització Mundial del Turisme.

 Aquests són alguns exemples del turisme inclusiu de Vinaròs:

Ruta turística inclusiva

Llagostí: del mar al mercat: Es tracta d’una ruta que et convida a endinsar-te al mar en una barca adaptada per tal de viure un matí de pesca mitjançant tècniques tradicionals, observar com aquesta captura arriba fins a la llotja i és venuda en subhasta a proveïdors i al públic en general al mercat municipal. A més, podràs conéixer més detalls d’aquest sector econòmic en un edifici nobiliari, avui museu, com és la Casa Membrillera. 

Platges accessibles: La platja del Fortí i la platja del Clot, situades prop del centre urbà, són 100 % accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Si bé altres cales i platges del municipi compten amb rampes o condicions que les fan accessibles per a persones amb problemes de mobilitat, aquestes dues són les que estan més ben preparades per als usuaris amb alguna discapacitat, perquè puguen accedir fins a la vora de l’aigua amb facilitat i banyar-se al mar amb total seguretat. A més, el servei de salvament i socorrisme a l’estiu ofereix atenció especialitzada en aquestes platges.

 Més informació: Guia de Turisme Inclusiu