Skip to main content

Festes i tradiccions

L’any festiu de Vinaròs comença el dia de Sant Antoni, 17 de gener, durant el vespre del qual s’encenen fogueres. I després, per Sant Sebastià, el 20 de gener, se celebra una romeria popular en honor al patró de la ciutat.

Arribat febrer, la ciutat se centra en la celebració del Carnaval de Vinaròs, festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic, que representa l’esdeveniment festiu més important de la localitat. Durant la Setmana Santa, reconeguda també com festa d’Interés Turístic Autonòmic, se celebren processons i actes religiosos.

Amb l’arribada de l’estiu, xiquets i grans comparteixen activitats i diversió durant la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere, totes dues declarades d'Interés Turístic Provincial. Són festes de caràcter popular durant les quals es pot gaudir de música a l’aire lliure, focs d’artifici i un gran recinte firal per a tota la família.

Durant la temporada d’estiu, se succeeixen altres celebracions, com la tradicional processó marítima que té lloc el 16 de juliol, dia en què els mariners honoren la seua patrona, la Mare de Déu del Carme. A l’estiu s’organitzen activitats d’oci a l’aire lliure com el cinema d’estiu, el cicle de concerts al Santuari de la Misericòrdia o el ioga a la platja.

Com a preludi a la tardor, durant el mes de setembre es commemora l’atorgament de la Carta Pobla a la ciutat de Vinaròs, i s’organitzen múltiples activitats culturals com concerts, exposicions, teatre i visites guiades, entre d’altres. I ja entrada l’època hivernal, Vinaròs engalana els principals carrers i organitza activitats com tallers infantils, teatre, el pessebre vivent o la cavalcada de Reis per gaudir de l’època nadalenca.