Skip to main content
Dron Vinaròs

La Policia Local inicia les tasques de vigilància amb dron

Els agents han fet els primers enlairaments a les platges del Fortí i Fora del Forat per a controlar l’aforament

La Policia Local de Vinaròs va iniciar dissabte al matí els primers vols amb dron per a vigilar i controlar l'aforament a les platges urbanes, en concret, al Fortí i Fora del Forat.

Les normes que regulen les fases del procés de desescalada obliguen als ajuntaments a realitzar una estimació de l'aforament de les seues platges, tenint en comptel'espai ocupat per l'ús de les diverses concessions que habitualment s'instal·len a les platges. L'objectiu és determinar si en un moment donat cal establir controls d'accés i/o sistemes que informen els usuaris sobre l'ocupació en temps real de les platges.

Al llarg de l’estiu els agents realitzaran vols regulars de vigilància i control amb el dron, amb l'objectiu de garantir l'aforament correcte de les platges i de verificar que per part dels usuaris es respecten les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

El regidor de Governació, Fernando Juan, ha recordat que “el dron es va adquirir amb l’objectiu de desenvolupar tasques de vigilància al camp per evitar robatoris, però la situació actual fa que l’aparell també s’haja de destinar per a controlar les platges”. En aquest sentit, insistia que els enlairaments només tenen com a finalitat protegir la salut de les persones i garantir el compliment correcte de les normes d’higiene i distanciament.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha explicat que “gràcies al dron es podran tenir dades en temps real de l’aforament de les platges i informar als usuaris”. D’altra banda, assenyalava que els enlairaments també es faran a les cales de la Costa Nord i Costa Sud.

Cal destacar que l’Ajuntament estudia la implantació d’altres sistemes intel·ligents per a garantir la màxima eficiència del control de les platges.