Skip to main content
Turisme oferirà dues visites guiades experiencials durant la tardor

Turisme oferirà dues visites guiades experiencials durant la tardor

Els productes de proximitat amb la garrofa i els cítrics seran els principals protagonistes de les dos experiències programades

La Regidoria de Turisme ha preparat per als mesos d’octubre i novembre visites guiades per a conéixer millor el patrimoni que es conserva a Vinaròs, així com els productes de proximitat que es cultiven al terme municipal. Es tracta d’experiències obertes per a tota la família, amb l’objectiu d’oferir un oci alternatiu tant als veïns com per als visitants.

La primera proposta serà per aquest dissabte 7 d’octubre amb la ruta guiada “La Garrofa una història deliciosa a Vinaròs”. Es tracta d’una proposta circular interpretada pels espectaculars escenaris de la pedra en sec, ancestral tècnica Patrimoni de la Humanitat, on s’explorarà els paisatges fossilitzats amb el protagonisme de la garrofa, un producte que ha modelat la història de Vinaròs fins a arribar al folklore tradicional, amb Les Camaraes.

Els participants podran descobrir les aplicacions gastronòmiques, curiositats i cultiu de la garrofa, a més de gaudir d’una degustació gastronòmica. Aquesta ruta està integrada dins de les Jornades Europees del Patrimoni, per la qual cosa serà totalment gratuïta.

La segona proposta serà per al dissabte 4 de novembre amb la ruta guiada “El fascinant món del cítric de Vinaròs”, una experiència temàtica que ens permetrà explorar el fascinant món del cítric, el seu origen, la seua història, curiositats, aplicacions gastronòmiques, varietats i cultiu. Inclou visita guiada al Santuari de la Misericòrdia i a una plantació en plena producció, a més d’aperitiu degustació temàtic a base de diversos tipus de cítrics km0. Aquestes dues visites es faran a les 10:00h i les entrades es poden aconseguir a través del web www.turisme.vinaros.es, per més informació es poden adreçar a la Tourist Info.

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha indicat que “es tracta de dos experiències que posen en valor el nostre patrimoni històric i agrícola”. Segons afegia “des del Departament de Turisme treballem durant tot l’any per oferir propostes d’oci alternatives basades en la sostenibilitat, proximitat i inclusió, que ens ha valgut per aconseguir la distinció de Municipi Turístic d’Excel·lència”.