Skip to main content
Joana Chatbot

Turisme Vinaròs habilita un xatbot per informar als visitants

Vinaròs i Santa Pola participen d’aquest programa pilot a la Comunitat Valenciana que es basa amb xat dotat d’intel·ligència artificial capaç de resoldre els dubtes dels turistes

Vinaròs, juntament amb Santa Pola, ha estat una de les dues Destinacions Turístiques Intel·ligents seleccionades per l’Ivant·tur per a implementar un xatbot turístic a la pàgina web de Turisme. Amb el nom Joana es tracta d’una eina desenvolupada per l’empresa SemanticBots que té la capacitat de respondre les preguntes i dubtes turístics que formulen els visitants.

En la seua base de coneixement s'inclouen respostes a un bon número preguntes   treballades conjuntament amb els tècnics de turisme de Vinaròs, Invat·tur i l'equip tècnic de SemanticBots, relacionades amb turisme accessible, monuments, serveis i les mesures de seguretat del turisme enfront del coronavirus. Cal destacar que el xatbot sempre estarà en constant evolució, amb l’ampliació de les informacions que pot facilitar, a més d’aprendre de de les interaccions dels usuaris per tal d’oferir sempre la resposta més adequada.

El desenvolupament i instal·lació d'aquest sistema basat en intel·ligència artificial per part de Vinaròs, amb el suport de Invat·tur, és una aposta clara a la innovació i turisme inclusius. Aquesta tecnologia és important per a tota la societat i prova d'això és la creació de l'Estratègia Valenciana d'Intel·ligència Artificial, presentada el mes de desembre passat. El llançament de Joana com xatbot inclusiu de Turisme Vinaròs coincideix aquesta setmana amb la presentació del Pla Estratègic de Turisme 2020-2025 de la Comunitat Valenciana per part de Turisme.

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que "aquest nou servei forma part de les iniciatives emmarcades dintre de Destinacions Turístiques Intel·ligents que han inclòs la renovació del web de turisme, la posada en marxa de la nova aplicació per a consultar l'aforament de les platges i la nova pàgina Amar Vinaròs". En aquest sentit Albella comentava que es treballa cap un turisme on les noves tecnologies cada vegada tenen més presència.