Skip to main content
Passeig maritim

Vinaròs adequa el passeig marítim

La Regidoria d’Obres i Serveis ha sigut l’encarregada de mantenir en òptimes condicions aquest espai tan emblemàtic i turístic de la ciutat

Durant el primer semestre de l’any des del Departament d’Obres i Serveis, encapçalat per Carmen Morellà, s’ha realitzat una tasca molt important per al cuidat i manteniment de les zones enjardinades del passeig marítim. La regidora ha destacat que “aquestes feines eren necessàries per a garantir l’estat òptim dels espais verds, amb la retirada dels exemplars en mal estat i la plantació de nous, per tal d’oferir una bona imatge del passeig”.

En concret les tasques han consistit en la renovació de 14 palmeres del passeig marítim que presentaven perillositat de caure degut al seu estat sanitari, segons l’informe de Medi Ambient. L’empresa ADDA Obras, proyectos y servicios, ha sigut l’encarregada de fer la plantació dels nous exemplars, de l’espècie Phoenix Dactylifera, per seguir amb l’estèrica del passeig. Així mateix, també està fent el manteniment dels escocells de fusta, per part de l’empresa Solvi i del mobiliari del passeig per part la brigada municipal.

D’altra banda, també s’han canviat les jardineres situades al passeig de Colom, per nous arbres i arbustos, amb tolerància a la salinitat de la nostra zona. Aquesta actuació era necessària donat que el sistema de reg instal·lat estava malmès, i la vegetació, en especial els arbres de corísia estaven molt deteriorats per els vents marítims. Les jardineres amb l’estructura més vertical s’han desplaçat a la zona de jocs de la plaça de Primer de Maig per oferir vegetació de manera provisional. També s’ha actuat en la zona situada en el passeig de Blasco Ibañez, en els escocells situats al voltant del carrer de Costa i Borràs, on s’han replantat palmeres de l’espécie whasingtonies. Aquestes tasques les ha realitzat l’empresa Cítrics Roquetes.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha agraït la tasca de la brigada municipal i de les empreses especialitzades “per deixar en òptimes condicions el passeig marítim, un dels espais turístics més importants de Vinaròs”.