Skip to main content

Arròs amb galeres  

Arròs amb Galeres

Arròs amb Galeres

Ingredients

  • 300 g d'arròs
  • 12 galeres fresques
  • 1 litre de brou de peix
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • 3 dents d'all
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Unes brins de safrà
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal al gust

Elaboració

1. En una paella gran amb oli d'oliva, daura lleugerament les galeres per tots els costats. Retira-les i reserva-les.

2. A la mateixa paella, afegeix la ceba picada, el pebrot verd i els alls laminats. Sofregeix a foc mitjà fins que estiguin tous.

3. Incorpora els tomàquets ratllats i cuina fins que el sofregit redueixi i quedi ben concentrat.

4. Afegeix el pebre vermell dolç i el safrà, remenant ràpidament perquè no es cremin.

5. Afegeix l'arròs i remena durant un minut perquè s'impregni dels sabors del sofregit.

6. Aboca el brou de peix calent, rectifica de sal i cuina a foc fort durant 5 minuts.

7. Baixa el foc a mitjà i afegeix les galeres. Continua cuinant durant uns 12-15 minuts fins que l'arròs estigui al punt.

8. Deixa reposar l'arròs durant uns minuts abans de servir-lo. Gaudeix-lo calent!