Skip to main content

Caldo

El caldo, la base d’un bon arròs

El Caldo

Caldo blanc per a fideus suaus o arròs bullit 

Ingredients

  • 5 litres d’aigua
  • 2 quilos de peix per a caldo 
  • 2 cebes 
  • 1 branca d’api 
  • 1 porro
  • ½ bulb de fonoll 
  • 1 fulla de llorer 
  • 25 grams de sal 
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

Posarem en cru tots els ingredients en una cassola estreta i alta amb uns tres litres d’aigua freda. 

Quan arranque l’ebullició, hi abocarem la resta de l’aigua ben gelada per tal de sobtar la cocció i aprofitarem per traure la bromera gris que es forma a la superfície amb un cullerot. 

Abaixarem el foc, ho salarem i ho deixarem coure durant 30 minuts a foc ben suau. 

Ho colarem amb un colador ben fi o amb una roba de cotó i ja el tenim a punt per utilitzar-lo segons les nostres necessitats. 

 

Caldo roig per a plats més contundents 

Ingredients

  • 5 litres d’aigua
  • 2 quilos de peix per a caldo, amb algun pessic, galera, cranc roig o similar 
  • 2 cebes 
  • 1 branca d’api 
  • 1 porro
  • 4 tomates ben madures 
  • 4 alls
  • 1 fulla de llorer
  • 2 nyores 
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç 
  • 1 copa de vi blanc sec 
  • 100 grams d’oli d’oliva verge extra 
  • 25 grams de sal 

Elaboració

Sofregirem en l’oli ben calent la ceba, l’api, el porro i els alls ben trinxats fins enrossir-los generosament juntament amb la nyora. 

Hi afegirem les tomates a quarts, la fulla de llorer i deixarem evaporar l’aigua d’aquestes. 

Hi incorporarem els crancs i el peix i ho remenarem. 

Ho empolvorarem amb el pebre roig i de seguida hi abocarem el vi. 

Ho mullarem amb l’aigua ben gelada i ho portarem a ebullició. 

Quan arranque el bull, abaixarem el foc i desescumarem la superfície amb un cullerot. 

Hi afegirem la sal i ho courem a foc suau durant 25 minuts. 

Després ho colarem amb un colador ben fi i ja el podem emprar al nostre gust. 

The website encountered an unexpected error. Please try again later.