El Caldo
Ingredients
- 1 kg de carn (pollastre, vedella, porc o una barreja)
- 1 os de pernil
- 1 os de vedella
- 2 patates
- 2 pastanagues
- 1 nap
- 1 branca d’api
- 1 ceba
- 200 g de cigrons cuits
- Sal al gust
- Opcional: fideus o arròs per acompanyar
Elaboració
1. En una olla gran amb aigua freda, posa la carn, els ossos i una mica de sal. Porta-ho a ebullició a foc lent.
2. Escuma la superfície per retirar les impureses que es formen durant la cocció.
3. Pela i talla les patates, pastanagues, nap, api i ceba. Afegeix aquestes verdures a l’olla.
4. Deixa coure el caldo a foc lent durant unes 2-3 hores, remenant de tant en tant per assegurar-te que tots els ingredients s’integren.
5. Aproximadament 30 minuts abans de finalitzar, afegeix els cigrons cuits.
6. Rectifica de sal si és necessari.
7. Si vols afegir fideus o arròs, cuina’ls en una cassola a part amb part del caldo i serveix-los com a acompanyament.
8. Serveix el caldo calent i acompanyat de pa cruixent o torrat.