Guisat de Polp a la Cassola

Ingredients
- 1 polp d’1,5 quilos
- 700 grams de ceba
- 800 grams de tomata madura
- Patata (opcional)
- 200 grams de pebrot verd italià
- 400 grams de pebrot roig
- 1 cabeça d’alls
- 2 fulles de llorer
- 10 boletes de pebre negre senceres
- 1 culleradeta de pebre roig mòlt
- ½ litre de vi negre
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració
Partint del punt que el polp ja ha estat congelat una bona temporada, el descongelarem i el tallarem a rodanxes de dos centímetres.
En una cassola baixa i fonda, o millor encara en una de fang, el sofregirem amb un bon raig d’oli d’oliva fins que deixe anar gran part de la pròpia aigua.
Hi afegirem llavors la ceba, els pebrots, la cabeça d’alls sencera i sense pelar, el llorer i el pebre. Ho sofregirem tot junt durant uns quinze minuts a foc mitjà sense que es creme, però aconseguint un bon sofregit i amb color.
Hi posarem el pebre roig, el vi i una mica de sal.
Quan s’haja evaporat tot el vi, hi incorporarem la tomata tallada a quarts i ho seguirem estofant durant uns 15 o 20 minuts més, ara ja a foc suau.
Ho cobrirem lleugerament amb aigua gelada i ho portarem a ebullició durant uns 30 minuts. Hi afegirem aigua si fóra necessari i rectificarem de sal.
Ho deixarem reposar una nit i ja estarà llest per anar a taula.
En cas de voler cuinar-lo com a plat principal, hi afegirem les patates tallades de manera irregular quan el polp ja porte deu minuts de cocció.