Llandeta de Mollets

Ingredients
- 600 grams de mollets
- 4 patates mitjanes
- 1 ceba
- Galera (opcional)
- Oli d’oliva verge extra
- Aigua
- Vi blanc
- Pebre roig dolç d’Alcanar
- All
- Julivert
- Sal
Elaboració
Pelarem i tallarem les patates com més fines millor i les col·locarem a la base de la cassola sense que es xafen les unes amb les altres.
Les cobrirem amb la ceba també tallada ben fina, ho amanirem amb sal, un poc d’aigua, vi blanc i un bon raig d’oli d’oliva.
Ben tapat i a foc prou suau, ho courem durant uns deu minuts com a mínim fins que la patata resulte blaneta. Mentrestant anirem escatant amb cura els mollets i netejant-ne els interiors.
Amb la cassola ja fora del foc, col·locarem els mollets ben ordenats i els acompanyarem amb alguna galera si en tenim.
Ho cobrirem amb una mica de julivert i all picat, i ho empolvorarem amb el pebre roig i un pessic de sal.
Ho tornarem a tapar i ho courem uns cinc minuts més.
No cal tombar el peix, ja que probablement es trencarà. Com que està tapat, l’efecte del vapor el courà per totes bandes.
Si cuinem el peix d’aquesta manera, no ens quedarà tan sec com de la forma original. A partir d’ara que cadascú trie la seua manera de fer.