Skip to main content

Lliri amb fideus

Lliri amb Fideus

Lliri amb Fideus

Ingredients

  • 1 lliri d’1 quilo aproximadament
  • 250 grams de fideus una mica grossos
  • 2 tomates de penjar
  • 1 ceba tendra menuda
  • 2 patates menudes
  • 1 pimentó verd
  • 4 alls 
  • 1 branca de julivert 
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 litres d’aigua
  • Sal 
  • Safrà
  • Pebre roig 
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

Netejarem bé la part del cap del lliri i en traurem les ganyes i les escates. El tallarem a rodanxes iguals i el salarem, i el deixarem reposar una bona estoneta. 

Mentrestant, tallarem a daus la patata i picarem o ratllarem la ceba i el pimentó verd. 

Pelarem els alls i els xafarem al morter amb una mica de sal. Tot seguit, hi afegirem les fulles de julivert i, per acabar, les tomates pelades. 

En una cassola fonda, però ampla, sofregirem la ceba i el pimentó sense que agafen color.  

Hi incorporarem les patates i els fils de safrà. 

Tot seguit, hi posarem una culleradeta de pebre roig i la picada. 

Quan quede ben sofregida, hi incorporem el vi i, ja reduït, hi abocarem tota l’aigua gelada. 

Ho deixarem bullir un parell de minuts i hi afegirem el lliri que ja teníem salat. Abaixarem una mica el foc i hi incorporarem els fideus. 

Després de 10 minuts de cocció, rectificarem el punt de sal. 

Ho deixarem reposar 3 minuts i ho servirem a taula en la mateixa cassola.