Skip to main content
II Festival Gastronómico Castelló Ruta del Sabor

Arranca el Segon Festival Gastronòmic Castelló Ruta del Sabor en Vinaròs 2023

Fins aquest diumenge la pèrgola del passeig de Colom comptarà amb estrelles Michelin, sols Repsol, degustacions de productes, showcookings i música en directe

Aquest matí s’ha inaugurat el Segon Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor per part de l’alcalde, Guillem Alsina, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina i la directora general de Turisme de la  Comunitat Valenciana Esther Labaig. Durant el cap de setmana la pèrgola del passeig de Colom acollirà aquesta important cita que convertirà Vinaròs en la capital gastronòmica del territori.

Durant la inauguració l’alcalde Alsina agraïa a la Diputació de Castelló haver escollit Vinaròs per celebrar el Segon Festival Gastronòmic. Segons indicava “el passeig marítim és un lloc idoni per gaudir d’aquesta cita única a la província, que durant un cap de setmana es convertirà en el referent gastronòmic del territori”. Així mateix, també agraïa la tasca de totes les persones que faran possible la celebració del Festival, a més de la implicació de Vinaròs Gastronòmic que també participa amb l’elaboració de plats típics de la cuina vinarossenca.

La presidenta Barrachina ha destacat que s’ha escollit Vinaròs per a celebrar el Segon Festival perquè és un referent gastronòmic de qualitat. En aquest sentit, comentava que “amb només una edició aquesta iniciativa s’ha consolidat a la província, com un espai per gaudir de la bona cuina, però també per promocionar els productes de proximitat a través de la marca Castelló Ruta de Sabor”.

Pel que fa a la programació del Festival, es comptarà amb la participació dels cuiners més reconeguts de la província, guardonats amb una estrella Michelin, com Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci del restaurant Atalaya d'Alcossebre, Raúl Resino del restaurant Raúl Resino de Benicarló i Miguel Barrera del restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba, així com xefs de Sòria, Ulldecona, Santander o Bilbao. També es comptarà amb la participació del xef vinarossenc, Rubén Miralles, reconegut amb un Sol Repsol.

D’altra banda, també hi haurà una zona expositiva per a productors i restauradors vinculats a la marca Castelló Ruta de Sabor, barra, espais per al descans dels visitants, activitats infantils i escenari per a la celebració d’un extens programa de showcookings a càrrec d’altres estrelles Michelin i cuiners de reconegut prestigi de dins i fora de la província.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha indicat que “el fet que la Diputació haja escollit Vinaròs per a celebrar el Festival és un reconeixement a la gran tasca realitzada des del Departament de Turisme en la promoció i posada en valor de la nostra gastronomia”. Segons insistia és fonamental continuar en aquesta línia de treball perquè per a molts visitants gaudir d’una bona gastronomia és primordial a l’hora d’escollir un destí.