Skip to main content
Fira de Lluís Santapau

Fira de Lluís Santapau

Paradetes amb xocolate, visites guiades i fins i tot degustacions formaran part de la programació per a recordar el passat més dolç del municipi

La plaça Parroquial acollirà del 3 al 8 de desembre una nova edició de la Fira Lluís Santapau amb la participació de sis artesans de la xocolate i dels dolços tradicionals del Nadal. Gràcies a l'evolució favorable de la pandèmia la mostra tornarà a la plaça Parroquial aquest divendres a la tarda a partir de les 17:00h fins a les 20:30h, mentre que la resta dels dies també hi haurà horari de matí d'11:00h a 13:30h.

Per tal de crear un bon ambient festiu s'incorporaran algunes novetats, que de ben segur agradaran als amants dels dolços. La primera d'elles serà la reducció dels dies de la fira que passarà dels 10 als sis dies, atenent les observacions dels mateixos expositors, que sobretot demanaven una mostra més comprimida perquè resulte més intensa i atractiva per als visitants.

Pel que fa a la programació, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que una de les novetats serà la inclusió d'un espai gastronòmic amb demostracions de cuina i degustació de xocolate. Segons assenyalava per al 7 de desembre es farà l'activitat "La garrofa, el xocolate del Maestrat", mentre que el dia 8 s'oferirà "Fes el teu propi bombó de xocolate" especialment adreçada per al públic infantil. En tots dos casos l'aforament serà de fins a un màxim de 25 persones i el cuiner, Marc Casanova, serà l'encarregat de fer les demostracions amb degustació inclosa.

D'altra banda, la Fira Lluís Santa Pau també oferirà visites guiades "Vinaròs i el xocolate, una història deliciosa" els dies 4, 6 i 8 de desembre, un viatge per recordar el passat xocoloater de la localitat, amb sortida des de la Tourist Info amb aforament màxim de 25 persones. El regidor Albella comentava que per a participar tant en les visites guiades com en les activitats de l'espai gastronòmic cal fer una reserva prèvia a través del web www.turisme.vinaros.es.

Per acabar, Albella assenyalava que "la Fira Lluís Santapau suposa una mostra diferent amb el xocolate i els dolços nadalencs com a principals protagonistes, a més de ser també un homenatge a aquest destacat vinarossenc, Lluis Santapau, tot un referent dintre del món de les mones de xocolate".

Programació