Skip to main content
platges

L'Ajuntament facilita la consulta de l'aforament de les platges

Es tracta d'una iniciativa conjunta impulsada des de l'Estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) i Vinaròs Smart City que permet consultar les dades en temps real

Aquest matí el primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, i el regidor d'Innovació Digital, Hugo Romero, han presentat la nova aplicació per a consultar en temps real l'aforament de les platges i cales de Vinaròs. A través de l'adreça platges.vinaros.es es pot accedir a tota la informació d'una manera fàcil i senzilla des dels telèfons mòbils, tauletes o ordinadors.

El regidor Albella ha indicat que "aquesta aplicació és el resultat de la feina conjunta de les dues regidories, una eina més emmarcada dintre del Pla de Contingència de les Platges per a garantir la salut de les persones". En aquest sentit recordava que, seguint les directrius de Turisme Comunitat Valenciana, s'han creat una sèrie de mesures i normes amb el distanciament social, desinfecció diària, patrulles policials, controls amb dron i la incorporació d'auxiliars de platges per fer de la costa de Vinaròs un espai segur. 

Pel que fa a l'aplicació, ha detallat que "permet consultar l'aforament de les platges urbanes en temps real, d'aquesta forma els usuaris poden saber quina és la densitat i decidir si volen marxar fins a una altra platja". En relació a les cales, s'informa de quin és l'aforament màxim permès en cadascun d'elles.

Per la seua banda, el regidor Romero ha explicat que "es tracta d'una aplicació molt intuïtiva i fàcil de visualitzar, acurada en quant a disseny de la informació que es mostra. S'actualitzarà cada 45 minuts aproximadament i es mostra el temps de la ciutat, l'índex de radiació ultraviolada, la geolocalització de la platja o cala que es consulte, tot en tres idiomes valencià, castellà i anglés, per arribar tant als veïns com als visitants".

Romero assenyalava que quan es dispose de dades suficients es podrà fer una mitja de l'aforament de les platges per franges horàries, fet que permetrà millorar les tasques de control.