Skip to main content
Plan de sostenibilidad

L’Ajuntament presenta candidatura per aconseguir un Pla de Sostenibilitat Turística

En total suposaria una inversió de 3 milions d’euros amb els fons europeus Next Generation per a desenvolupar 35 projectes per al creixement urbà i turístic de Vinaròs

La Regidora de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, encapçalada pel primer tinent d’alcalde Marc Albella, ha presentat la candidatura per aconseguir un Pla de Sostenibilitat Turística, que suposaria una inversió de 3 milions d’euros per a Vinaròs. Aquest diners arribarien a través dels fons europeus Next Generation i servirien per a sufragar el 100% dels costos de tots els projectes presentats per l’Ajuntament amb la candidatura.

El regidor Albella ha explicat que aconseguir el Pla de Sostenibilitat Turística no només suposaria un gran impuls per al sector, sinó que també seria un gran impuls per a tot el municipi. En aquest sentit, assenyalava que el pla es basa en eixos que s’han de complir com la transició verda i sostenible, la millora de l’eficiència energètica, la transició digital, la protecció del patrimoni o la competitivitat turística.

Pel que fa als projectes presentant, Albella detallava que es tracta d’un total de 35, on sobretot destaca la rehabilitació urbana i millora dels pluvials dels carrers de Sant Pascual i Mare de Déu del Remei. Segons explicava les obres permetrien reconduir l’aigua fins al col·lector del passeig marítim per després seguir fins a la connexió de Fora del Forat i abocar-la al riu Cervol, evitant d’aquesta forma que acabe directament a la platja. Una obra valorada en 1,5 milions d’euros que es podria desenvolupar a través del Pla de Sostenibilitat Turística, sense cap despesa per a l’Ajuntament.

D’altra banda, els projectes presentats també inclouen la instal·lació de panells fotovoltaics al Mercat Municipal per a reduir la despesa elèctrica, la restauració del Molí de Noguera, la rehabilitació de la façana de l’auditori municipal per a recuperar la policromia original, la millora de la senyalització turística o la dotació d’equipaments per al Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet, entre altres.

Albella comentava que la resolució es farà pública després de l’estiu i en cas d’aconseguir-la de forma completa o parcial l’Ajuntament disposaria del termini 2023-2025 per a desenvolupar els projectes.