Skip to main content
programación cultural otoño-invierno 2022

L’Ajuntament Vinaròs presenta una extensa programació cultural i social per a la temporada tardor hivern L’Ajuntament presenta una extensa programació cultural i social per a la temporada tardor-hivern

En total s’han preparat més d’una vintena d'activitats amb la finalitat d’apropar la cultura a tot el públic, a més de fomentar la igualtat i el respecte

Aquest matí el regidor de Cultura, Fernando Juan, acompanyat per la regidora d’Igualtat i Política Social, Amàlia Cabos, ha presentat la programació s’ha organitzat per als mesos d’octubre, novembre i desembre. Es tracta d’una agenda cultural, que una vegada més, aposta per la qualitat artística i escènica de totes les seues propostes, a més de voler fomentar el respecte i la igualtat, a través del teatre, projeccions de pel·lícules i ponències.

El regidor Juan ha destacat que s’oferiran obres teatrals de gran qualitat, gràcies a l’adhesió de Vinaròs al Circuit Cultural Valencià, a més d’apostar per les companyies del municipi i la província. Segons detallava s’han programat propostes per als més petits, per apropar-los el món del teatre, així també com obres per al públic juvenil i adult.

Juan assenyalava que els xiquets i xiquetes podran gaudir de propostes com Poi de la companyia D’Es Tro, La barca de La Larvària o Safari de La Baldufa, mentre que es joves tenen l’opció de Lázaro de la companyia Leamok, una adaptació moderna del Lazarillo de Tormes amb hip-hop. Així mateix, tant el públic juvenil com l’adult també podrà gaudir de Turistas de la companyia Teatre Meridional.

D’altra banda, la programació teatral també inclou obres organitzades amb el suport de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Socials, amb la finalitat de sensibilitzar a l’espectador i fer-lo reflexionar sobre qüestions tan importants com la violència de gènere o la igualtat. En aquest cas, es podrà gaudir de les obres Segarem ortigues amb els tacons de la companyia Teatre del Contrahecho, Retrat(s) d’Afel, El que ens dona la terra de Puro Teatro, Arts Escèniques i Passos lleugers de La Ravalera.

La programació de tardor-hivern també inclourà exposicions i activitats per part de les entitats locals com el Festival de Música de Cambra o la V Trobada de Torres Humanes, entre altres propostes. El regidor Juan detallava que encara es podran incloure més activitats per part de les entitats locals, que ja es presentaran en posteriors rodes de premsa per informar a tota la ciutadania.

Programació Social

Per la seva banda, la regidora Cabos comentava que també s’ha preparat una extensa programació de caire social, amb activitats com la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama amb la ponència aquest dijous, “Conjugant el verb cuidar. Cuida’t” a càrrec de la doctora Maite Pedrosa o la xerrada “L’exercici físic: abans, durant i després del càncer de mama” per al dia 27 d’octubre.

Segons comentava Cabos “es tracta d’una programació que vol fomentar la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, aprofitant la cultura com eina per a poder arribar a tot el públic”. En aquest sentit, detallava algunes de les propostes com Contacontes per la igualtat, el taller “Plumas por la no violencia” o també el taller Campeonas invisibles per donar visibilitat a les dones que han aconseguit importants èxits esportius. 

Per acabar, tant Juan com Cabos, han animat tota la ciutadania a participar de les activitats culturals i socials que s’han organitzat per als mesos d’octubre, novembre i desembre.