Skip to main content
II FESTIVAL GASTRONÒMIC RUTA DE SABOR VINARÒS 202

Vinaròs acollirà del 20 al 22 d’octubre el segon Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

La Diputació és l’encarregada d’organitzar aquesta important cita gastronòmica que comptarà amb estrelles Michelin, sols Repsol, degustacions de productes, showcookings i música en directe.

Aquest matí s’ha presentat al Palau Provincial de Castelló la segona edició del Festival Gastronòmic Ruta de Sabor que se celebrarà a Vinaròs del 20 al 22 d’octubre. L’acte ha comptat amb la presència del diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, l’alcalde, Guillem Alsina i el xef guardonat amb una estrella Michelin, Miguel Barreda. La pèrgola del passeig de Colom serà l’espai que acollirà aquesta important cita que convertirà Vinaròs en la capital gastronòmica del territori.

Des de la Diputació s’ha decidit escollir la ciutat per la important trajectòria i tradició gastronòmica, amb el llagostí com a principal protagonista, on destaca el Concurs Nacional de Cuina, però també per altres propostes com Vinaròs de Tapa en Tapa o les diverses jornades que s’ofereixen al llarg de l’any, que fan que Vinaròs siga un referent culinari de qualitat.

El festival comptarà amb la participació dels cuiners més reconeguts de la província, guardonats amb una estrella Michelin, com Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci del restaurant Atalaya d'Alcossebre, Raúl Resino del restaurant Raúl Resino de Benicarló i Miguel Barrera del restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba, així com xefs de Sòria, Ulldecona, Santander o Bilbao. També es comptarà amb la participació del xef vinarossenc, Rubén Miralles, reconegut amb un Sol Repsol.

D’altra banda, també hi haurà una zona expositiva per a productors i restauradors vinculats a la marca Castelló Ruta de Sabor, barra, espais per al descans dels visitants, activitats infantils i escenari per a la celebració d’un extens programa de showcookings a càrrec d’altres estrelles Michelin i cuiners de reconegut prestigi de dins i fora de la província. Vinaròs Gastronòmic també estarà present amb un espai expositor per a mostrar les creacions culinàries i sorprenents que elaboraran els xefs locals.

L’alcalde Alsina ha manifestat el seu agraïment per l’elecció de Vinaròs com a seu d’aquest esdeveniment en la seua segona edició. Segons ha indicat “estem convençuts que el passeig marítim de Vinaròs, lloc triat per a la celebració del festival, és el marc ideal per acollir aquest esdeveniment de primer nivell”. En aquest sentit, agraïa també l’esforç dels cuiners que “durant el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre faran de la nostra ciutat el referent gastronòmic, al mateix temps que ajudaran a promocionar el producte de proximitat a través de les receptes que elaboraran”.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha destacat que “poder acollir aquest festival és el millor reconeixement a la trajectòria gastronòmica de Vinaròs i al treball desenvolupat per l’àrea de Turisme del nostre Ajuntament”.