Skip to main content
Platja del Clot

L'Ajuntament facilita la consulta de l'aforament de les platges

Es tracta d'una iniciativa conjunta impulsada des de l'Estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) i Vinaròs Smart City que permet consultar les dades en temps real

Vinaròs oferirà per segon any consecutiu la possibilitat de consultar l'aforament de les platges i cales a través de l'adreça platges.vinaros.es, on es pot accedir a tota la informació d'una manera fàcil i senzilla des dels telèfons mòbils, tauletes o ordinadors. Recordem que la iniciativa és possible gràcies al treball conjunt de les Regidories de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic i Innovació Digital.

El regidor de l'àrea de Turisme, Marc Albella, ha indicat que "es tracta d'una aplicació molt intuïtiva i fàcil de visualitzar, acurada en quant a disseny de la informació que es mostra. S'actualitzarà cada 45 minuts aproximadament i es mostra el temps de la ciutat, l'índex de radiació ultraviolada, la geolocalització de la platja o cala que es consulte".

Pel que fa a l'aplicació, ha detallat que "permet consultar l'aforament de les platges urbanes en temps real, d'aquesta forma els usuaris poden saber quina és la densitat i decidir si volen marxar fins a una altra platja". En relació a les cales, s'informa de quin és l'aforament màxim permès en cadascuna d'elles.

Per la seua banda, el regidor d'Innovació Digital, Hugo Romero, ha explicat que "aquesta aplicació és el resultat de la feina conjunta de les dues Regidories, una eina més emmarcada dintre de l'Estratègia de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) i Vinaròs Smart City ".

Romero assenyalava que quan es dispose de dades suficients es podrà fer una mitja de l'aforament de les platges per franges horàries, fet que permetrà millorar les tasques de control.