Skip to main content
punt violeta

Vinaròs adhereix l'oficina de turisme a la Xarxa de Punts Violeta Turístics de la Comunitat

Els Punts Violeta Turístics són una iniciativa conjunta de Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones per tal de lluitar contra la violència masclista

Recentment l’Ajuntament de Vinaròs ha tramitat l’adhesió de la Tourist Info Vinaròs a la Xarxa de Punts Violeta Turístics de la Comunitat Valenciana. Els Punts de Violeta Turístics són una eina dissenyada de manera conjunta per Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones de per tal de sensibilitzar els turistes i residents, així com atendre, informar i ajudar a les víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista.

D’aquesta forma, les oficines de turisme es converteixen en un lloc de conscienciació i prevenció, a més de gaudir de les destinacions turístiques valencianes amb respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista.

Prèviament a l’adhesió a la Xarxa de Punts Violeta Turístics, el personal de la Tourist Info va rebre formació per estar preparats per a l’adhesió. D’igual forma, es preveu que en un futur hi haurà més accions formatives en aquest sentit.

Per tal que els visitants de la Tourist sàpiguen de la informació d’aquest servei, l’oficina ha estat senyalitzada amb enganxines de la iniciativa que han estat facilitades per la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana.

A més a més, l’adhesió a aquesta xarxa ha estat possible gràcies a la col·laboració interdepartamental entre els Departaments d’Igualtat i Turisme. Aquesta nova funció de la Tourist Info Vinaròs també serà inclosa en el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Vinaròs.

El primer tinent d'alcalde Marc Albella i la regidora Berta Domènech han mostrat la seua satisfacció per aquesta acció que possibilita treballar per una millor atenció a les víctimes i fer minvar la violència masclista gràcies a la col·laboració de diversos departaments municipals.