Skip to main content
Vinaròs iza las Banderas Azules en las playas del Fora Forat y el Fortí

Vinaròs hissa les Banderes Blaves a les platges del Fora Forat i el Fortí

La distinció atorgada per la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) reconeix l'excel·lència ambiental de les platges, així com la bona qualitat dels serveis que s'ofereixen als banyistes

L'Ajuntament de Vinaròs ha fet l'acte de la hissada de les Banderes Blaves a les platges del Fora Forat i el Fortí amb la presència de la corporació municipal, a més de la reina, rei, dames i cavallers de les Festes de Sant Joan i Sant Pere. Es tracta d'un acte simbòlic que sempre es realitza dintre de la programació festiva per encetar la nova temporada estiuenca.

Les Banderes Blaves reconeixen l'excel·lència de les platges amb l'arena i l'aigua en condicions òptimes per a prendre del bany, a més de fàcil accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda i servei de salvament i socorrisme per a garantir la seguretat dels usuaris. Cal destacar que a tots aquest serveis també s'afegeixen els auxiliars de platges contractats per l'Ajuntament a través del programa de la Generalitat Valenciana «Platges Segures». Les seus funcions són les d'informar als usuaris, controlar l'aforament de les platges, garantir el compliment de les normes Covid i notificar a la Policia Local qualsevol incidència.

L'alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que "gràcies a la feina de la Regidora d'Obres i Serveis i a la Brigada Municipal cada any les platges es troben en excel·lents condicions per als centenars de banyistes que s'apropen fins a la nostra costa per gaudir de la mar". En aquest sentit, agraïa també la ràpida resposta de l'empresa encarregada del servei de manteniment de les platges que dijous passat va haver de treballar amb celeritat per a reparar alguns desperfectes que va ocasionar la intensa precipitació que va caure.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, destacava que "Vinaròs disposa de 12 quilòmetres de litoral amb les platges urbanes del Fortí, Fora del Forat i del Clot, a més de les cales de la costa nord i sud, totes ideals per a prendre el bany. Així mateix, anunciava que des de l'Ajuntament es treballa per fer de la costa de Vinaròs un espai lliure de fum i afegir-se a la iniciativa de la Generalitat Valenciana Platges Sense Fum.

Les Banderes Blaves s'afegeixen a les distincions Qualitur que cada any atorga l'Agència Valenciana de Turisme, reconeixent també l'excel·lent qualitat de les platges i cales. Fet que certifica que Vinaròs disposa d'un costa magnífica, que fa que cada any centenars de turistes s'apropen fins al municipi per gaudir del litoral.