Skip to main content
Vinaròs llança una enquesta de participació ciutadana per a optar a un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí

Vinaròs llança una enquesta de participació ciutadana per a optar a un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí

La sol·licitud del Pla permetrà optar a obtenir fons Next Generation de la UE

La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs actualment està preparant la documentació necessària per a optar a un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD), un Pla de finançament extern gràcies al qual l'Ajuntament podria ser partícip dels fons europeus Next Generation.

L'objectiu és avançar cap a la transformació de Vinaròs com un model de destinació turística basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial. Per a la seua preparació s'estan considerant també les conclusions del Pla Estratègic de Turisme Intel·ligent que es va aprovar el mes de novembre passat pel Ple de l'Ajuntament. Així, està previst que Vinaròs invertisca en actuacions que li permeten millorar en els camps de competitivitat, eficiència energètica, transició verda i la digitalització del municipi, aconseguint així la dinamització del sector privat i l'atracció de turistes.

Per a buscar la sostenibilitat i aconseguir la participació pública, la Regidoria de Turisme ha dissenyat un formulari que permetrà als ciutadans i empresaris locals constatar les millores necessàries per al municipi.

Aquest formulari romandrà obert fins al dijous 2 de març de 2023, i es pot realitzar fàcilment en un temps inferior a 10 minuts. L'enllaç al qüestionari és: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGpEF2FroN4F836wDmLxWgp0CmK_JzLDloys3es1E1uzBnZQ/viewform

El primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha remarcat que l'objectiu de Vinaròs és la sostenibilitat del desenvolupament turístic del municipi, la qual només podrà aconseguir-se amb la visió de la ciutadania (residents i els empresaris locals), amb l'ajuda dels fons europeus que possibilitaran realitzar les actuacions necessàries.