Skip to main content
programa estiu 2021

Vinaròs oferirà un estiu farcit d'experiències per a tots els públics

Cinema sota les estrelles, esports o visites guiades al voltant del patrimoni natural, històric i gastronòmic són algunes de les propostes per gaudir de l’estiu

Aquest matí el primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha presentat a la terrassa de l'Hotel RH Vinaròs la programació d’activitats per aquest estiu. Cal destacar que s'ha escollit aquest espai com homenatge al sector hoteler de la localitat que s'ha vist molt afectat per la pandèmia, però que tot i així continua treballant per fer de Vinaròs un destí amb allotjaments de qualitat.

El regidor Albella ha destacat que "es tracta d'una programació que complementa l'àmplia oferta gastronòmica, cultural i turística de la localitat, amb una gran varietat d’activitats pensades per a tot el públic en general”. Segons comentava el gran atractiu són les visites lúdiques, històriques i multisensorials nocturnes, una forma innovadora d'oferir experiències úniques als visitants i també als mateixos veïns de Vinaròs.

Una de les novetats serà la celebració del "Olé Vinaròs festival" per al 19 d'agost que inclourà una exposició fotogràfica del món del flamenc, classes fitflamc per a totes les edats, música, tallers de ball, el concert del grup Efraín y Fabián i l'espectacle de flamenc amb Belén López. Tota una experiència per als amants de la dansa i ball que es farà al Vinaròs Arena.

Les visites guiades s'oferiran durant els mesos de juliol agost i setembre amb "Vinaròs, poble de pescadors" una ruta per a donar a conéixer la tradició marinera de la localitat i del Mediterrani, a més de veure com funciona la llotja i com són les principals arts de pesca. El segon recorregut que es proposa és "Treasure Hunt: A la recerca del tresor pel centre històric", en aquest cas es tracta d'un joc d'habilitat amb proves i pistes d'enginy sobre el patrimoni de Vinaròs, tota una experiència interactiva per a tota la família.

D'altra banda, també s'oferiran visites històriques amb "Vinaròs en femení", que després de l'èxit de l'any passat es torna a recuperar i recorreguts multisensorials amb "Mar i estels. El somni d'una nit d'estiu", una experiència exclusiva  sota la llum de les estrelles que es farà a una cala de Vinaròs i recordará algunes llegendes de la Mediterrània, tot acompanyat amb peces de musicals clàssiques. Enguany també es recuperarà la visita "Oliveres i estels", un recorregut al voltants dels arbres mil·lenaris.

Albella assenyalava que totes aquestes visites inclouran una petita degustació de productes gastronòmics locals.

Pel que fa a les visites gastronòmiques, s'oferirà “Nits de Lluna en el Puig”, un recorregut històric al voltant del jaciment iber i l’ermita que finalitzarà amb un vermut, així com una novetat "Caçadors de tòfones" una experiència on els participants hauran de trobar aquest producte tan exquisit i "Verema a trenc d'alba" per a descobrir el món del vi i fins tot trepitjar el raïm.

La programació d'Estiu a Vinaròs també inclourà balls de Cubbà a la pèrgola del passeig de Fora del Forat i ioga a la platja. Tampoc faltarà el cinema a la fresca al Vinaròs Arena amb la projecció de les pel·lícules Mientras dure la guerraEspecialesEl Rey LeónAbuelos i Lady Bird, així com el Cicle de Concert als Vinaròs Arena o la celebració del 20é Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes.

Albella ha insistit que totes les activitats comptaran amb l'aforament controlat i les entrades es podran adquirir una setmana abans de la celebració de cada acte a la Tourits Info.

Ocupació turística del juny

Durant la roda de premsa el regidor Albella ha aprofitat per fer balanç de l'ocupació turística a la localitat, on sobretot ha destacat que s'han igualat les dades que es van aconseguir al 2019, amb la mitja del 73% d'ocupació entre els càmpings, apartaments i hotels.

Albella ha destacat que es tracta d'unes xifres força positives que igualen les dades que es van registrat abans de la pandèmia i que mostren la recuperació progressiva del sector.

►Programa Activitats Turisme 2021