Skip to main content
Municipio Turístico de Excelencia Vinaròs

Vinaròs rebrà la distinció de Municipi Turístic d’Excel·lència

El reconeixement coincideix amb la celebració de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR, on el municipi està present per a promocionar la seua oferta turística de destí

Vinaròs rebrà la distinció de Municipi Turístic d’Excel·lència de la Comunitat Valenciana, que reconeix el compromís de la ciutat per oferir uns serveis de qualitat, basats en la sostenibilitat i la inclusió. Cal destacar que la confirmació d’aquesta distinció coincideix amb la celebració de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur.

Cal assenyalar que aquest reconeixement és el màxim de tres, que són Singularitat, Rellevància i Excel·lència, només 17 municipis de tota la Comunitat Valenciana, entre ells, Benidorm, Gandia, Cullera, Dénia o Peníscola, han aconseguit la màxima distinció d’Excel·lència.

L’Estatut de Municipi Turístic d’Excel·lència acredita que Vinaròs compleix els requisits de població turística, nombre de places d’allotjament i ofereix activitats de primer ordre, tant per als visitants com per als veïns. Així mateix, també es té en compte que Vinaròs és un municipi referent dintre de la xarxa DTI de Turisme Comunitat Valenciana, a més de l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme Intel·ligent 2022-2025.

D’altra banda, també s’ha valorat l’aposta per la qualitat turística a través del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins, SICTED, a més de l’excel·lència de la costa amb els distintius AENOR en totes les cales i platges de Vinaròs, així com disposar del Consell Local de Turisme.

Aquesta distinció permetrà a l’Ajuntament optar a noves ajudes econòmiques de la Generalitat Valenciana per continuar amb la seua tasca d’excel·lència turística.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, ha destacat que el reconeixement de Municipi Turístic d’Excel·lència és el resultat de la feina que es realitza des del Departament i treballadors de la Tourist Info per fer de Vinaròs una destinació referent. En aquest sentit, afegia que “aquestes distincions són importants perquè suposen un al·licient més per a continuar treballant per un turisme més sostenible, inclusiu i intel·ligent".