Skip to main content

Polpets solsits o cananes                

Polpets Solsits o Cañanes

Polpets Solsits o Cañanes

Ingredients

  • 1 quilo de polpets blancs o cananes
  • 2 cabeces d’alls senceres 
  • 4 cebes 
  • 2 fulles de llorer 
  • 10 granets de pebre negre 
  • 1 got de vi blanc
  • 1 copa d’aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Elaboració

Sobretot i abans de res, netejarem amb molta cura els polpets per tal que no tinguen arena a les ventoses. 

Traurem els ulls i els interiors del cap o bossa. També els podríem cuinar sense buidar, tal com es fa en la denominació “a la bruta” o “a la brutesca”. Probablement siguen més gustosos, tot i que poden deixar la cassola amb un color diferent, sobretot si van carregats de tinta. 

Si fem sevir cananes, les obrirem per traure els interiors, però no cal pelar-les. 

Tallarem les cebes a la juliana, o siga, a tires ben fines i les reservarem. 

Netejarem les cabeces d’alls de les capes de pell externes, però sense separar els alls de la mateixa cabeça. 

Col·locarem tots els ingredients dins la cassola: els polps o les cananes, la ceba, els alls, el pebre, el llorer i un bon raig d’oli d’oliva.  

Hi abocarem també la copa de vi blanc i una altra copa d’aigua. 

Ara sols quedarà tapar la cassola amb una tapa que tanque bé i cuinar-ho sobre un foc ben suau, ja que a foc viu se’ns cremaria de seguida. Haurem de vigilar que no s’evapore massa el líquid i que ens quede ben melós. 

Rectificarem de sal i ja estaran llestos per servir. 

The website encountered an unexpected error. Please try again later.