Skip to main content

Suquet de peix                   

Suquet de Peix

Suquet de Peix

Ingredients

  • 1 quilo de peix de carn dura 
  • 1 ceba menuda 
  • 2 alls 
  • 1 tomata ben madura  
  • Pebre roig  
  • 1 copa de vi blanc  
  • Mig gotet d’aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Per a la picada:

  • 2 alls  
  • 8 ametles 
  • 1 llesca de pa  
  • 2 branques de julivert  
  • Brins de safrà 

Elaboració

Netejarem el peix, si pot ser, amb aigua de mar tal com es feia a la barca. El salarem, el taparem amb un drap de cuina i el deixarem reposar una nit a la nevera. 

En una cassola de fang fregirem els ingredients de la picada menys el julivert i el safrà. Un cop fregits, picarem el conjunt al morter. 

En la mateixa cassola, hi sofregirem l’all, la ceba ratllada amb una mica de sal i quan estiguen ben cuits hi afegirem la tomata també ratllada i el pebre roig.  

Evaporarem l’aigua de la tomata, hi abocarem el vi blanc i el deixarem reduir.  

Col·locarem el peix de manera ordenada un al costat de l’altre, i ho salarem lleugerament. 

Tot seguit, hi afegirem mig gotet d’aigua i ho taparem ben hermèticament amb una tapa. 

Abaixarem el foc i ho courem uns deu minuts vigilant que no quede sec. 

Ho perfumarem i ho lligarem amb unes cullerades de picada i ho servirem a taula quan tot el peix siga ben cuit, que dependrà de la nostra tria i el gruix dels talls. 

Si volem fer el suquet amb patates, haurem de procedir de la mateixa manera, però incorporant les patates tallades a rodanxes a la base abans que el peix i afegint-hi una mica més d’aigua per facilitar-ne la cocció. 

The website encountered an unexpected error. Please try again later.