Pasar al contenido principal

Fideuada   

Fideuada

Fideuada

Ingredients

  • 400 g de fideus del nº2
  • 300 g de calamar o sèpia
  • 200 g de gambes
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 dents d’all
  • 750 ml de brou de peix
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal al gust
  • Opcional: allioli per acompanyar

Elaboració

1. En una paella gran o cassola baixa amb oli d’oliva, salteja les gambes fins que agafin color. Retira-les i reserva.

2. A la mateixa paella, sofregeix el calamar o la sèpia tallats a trossos fins que es daurin lleugerament.

3. Afegeix l’all picat i el pebrot verd tallat a trossos petits. Cuina a foc mitjà fins que el pebrot estigui tendre.

4. Incorpora el tomàquet ratllat i cuina fins que el sofregit redueixi i quedi ben concentrat.

5. Afegeix els fideus i remena durant 1-2 minuts perquè s’impregnin del sofregit.

6. Aboca el brou de peix calent i rectifica de sal. Cuina a foc fort durant 5 minuts.

7. Redueix el foc i deixa coure uns 10 minuts més, fins que els fideus absorbeixin el brou.

8. Uns minuts abans d’acabar, afegeix les gambes per sobre perquè s’acabin de cuinar amb els fideus.

9. Serveix la fideuada calenta, acompanyada d’allioli si es desitja.

The website encountered an unexpected error. Please try again later.