Guisat de Polp a la Cassola

Ingredients
- 1 kg de polp net
- 4 patates grans
- 2 cebes
- 2 dents d’all
- 1 fulla de llorer
- 2 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc
- 1 litre de brou de peix
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- Julivert fresc picat
Elaboració
1. Talla el polp en trossos mitjans i renta'l sota l’aigua freda. Reserva.
2. Pela les patates i talla-les en trossos irregulars per ajudar a espessir el brou durant la cocció. Reserva.
3. En una cassola gran amb oli d’oliva, sofregeix els alls laminats i les cebes picades fins que estiguin tendres.
4. Afegeix els tomàquets ratllats i la fulla de llorer. Cuina a foc mitjà fins que el sofregit redueixi.
5. Incorpora el polp a la cassola i remena perquè es barregi amb el sofregit. Cuina durant uns 5 minuts.
6. Aboca el vi blanc i deixa que s’evapori l’alcohol durant uns minuts.
7. Afegeix les patates i cobreix amb el brou de peix. Rectifica de sal i pebre.
8. Cuina a foc lent durant 40-50 minuts, remenant de tant en tant, fins que el polp i les patates estiguin tendres.
9. Empolvora amb julivert fresc picat abans de servir. Gaudeix aquest guisat calent amb pa cruixent!