Pasar al contenido principal

Suquet de peix                   

Suquet de Peix

Suquet de Peix

Ingredients

  • 1 kg de peix variat (rap, lluç, sèpia, etc.)
  • 6 gambes o llagostins
  • 4 patates grans
  • 1 ceba
  • 3 dents d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 got de vi blanc
  • 1 litre de brou de peix
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust
  • Julivert fresc picat

Elaboració

1. Neteja el peix i talla’l a trossos grans. Reserva les gambes o llagostins per al final.

2. Pela i talla les patates en trossos irregulars (trencades) per ajudar a espessir el brou. Reserva.

3. En una cassola amb oli d’oliva, sofregeix les gambes fins que agafin color. Retira-les i reserva.

4. A la mateixa cassola, sofregeix els alls laminats i la ceba picada fins que estiguin daurats.

5. Incorpora els tomàquets ratllats i cuina fins que el sofregit redueixi.

6. Afegeix el pebre vermell dolç i el vi blanc, remenant perquè es barregin bé els sabors. Deixa reduir uns minuts.

7. Afegeix les patates i cobreix-les amb el brou de peix calent. Cuina a foc mitjà durant uns 20 minuts, fins que estiguin tendres.

8. Incorpora el peix i cuina durant 8-10 minuts més, fins que estigui fet.

9. Uns minuts abans d’acabar, afegeix les gambes per sobre perquè s’acabin de cuinar amb el suquet.

10. Empolvora amb julivert fresc picat abans de servir. Gaudeix-lo calent amb pa cruixent per sucar!

The website encountered an unexpected error. Please try again later.