Skip to main content
Vinaròs es reuneix amb Turisme Comunitat Valenciana per lluitar contra l’intrusisme en el lloguer turístic

Vinaròs es reuneix amb Turisme Comunitat Valenciana per lluitar contra l’intrusisme en el lloguer turístic

La finalitat és protegir els residents i visitants i garantir que els allotjaments turístics complisquen la normativa vigent per evitar la competència deslleial

L’Ajuntament va mantenir ahir una reunió de col·laboració amb el Servei Territorial de Turisme de Castelló per a lluitar contra l'intrusisme i la competència deslleial a Vinaròs. Aquesta trobada forma part del conveni que es va signar al mes de novembre entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament per a lluitar contra l'intrusisme del lloguer turístic. Cal destacar que en la reunió van participar representants del Departament de Turisme i de la Policia Local de Vinaròs, així com agents inspectors del Servei Territorial de Turisme Castelló.

Aquesta reunió també es justifica per la declaració de Vinaròs com a municipi Turístic d'Excel·lència, ja que per part de Turisme Comunitat Valenciana, s'ha determinat estrènyer les relacions de col·laboració en matèria d'intrusió i competència deslleial en els principals municipis turístics de la Comunitat.

L'interès d'intensificar la col·laboració entre les dues administracions busca evitar que s'ofereisquen allotjaments turístics de manera il·legal, perquè això implica un frau contra els visitants del destí Vinaròs i de la Comunitat en general. A més, aquesta pràctica suposa una competència deslleial per als allotjaments que es troben registrats de manera correcta en el Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana i s’esforcen per complir tota la normativa vigent.

D'acord amb l'anterior, en la reunió es van tractar qüestions vinculades al registre d'empreses i els habitatges turístics, la publicació d'anuncis fraudulents en plataformes de lloguer, la normativa turística en matèria d'allotjaments i els distintius que els establiments han d'instal·lar, entre altres. D'altra banda, també es va tractar la conducta que ha d’assumir cada administració per a intensificar la col·laboració i evitar pràctiques fraudulentes que afecten la imatge competitiva de la destinació turística.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha indicat que “és important lluitar contra l’intrusisme en el lloguer turístic per a protegir els residents i visitants i garantir un servei regulat i reglat”.