Skip to main content

Paratge natural de la serra del puig

Paraje natural de la Serra del Puig

La Serra del Puig és un turó de 165 metres d’altura per damunt del nivell de la mar on s’alça el santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia, també conegut com l’ermita de Sant Sebastià. Es va declarar Paratge Natural Municipal l’any 2016, amb l’objectiu d’assegurar-ne la protecció i conservació. S’hi troba el jaciment del poblat iber del Puig de la Misericòrdia i la ruta passa pel sender local de la Redona de l’Ermita.

En els darrers anys, se n’ha millorat l’entorn gràcies a diferents escoles-taller i cases d’oficis que, a través dels mòduls d’obra, tall de pedra i jardineria, han millorat el paisatge amb la recuperació de murs i elements d’arquitectura rural tradicional, la col·locació de mobiliari (bancs, taules, cartells informatius, jocs infantils, etc.), o l’enjardinament de la zona frontal d’accés a l’ermitori amb espècies autòctones mediterrànies, entre altres tasques.

Així mateix, l’Ajuntament de Vinaròs promociona l’ús recreatiu d’aquest paratge a través del senderisme, rutes didàctiques i interpretatives i diferents activitats de turisme actiu que garanteixen l’oci i gaudi responsable de tots els visitants.