Skip to main content
Vinaròs realitza una campanya per promocionar el Codi Ètic del Turisme Valencià

Vinaròs realitza una campanya per promocionar el Codi Ètic del Turisme Valencià

La Regidoria de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic ha portat a terme aquesta original campanya que porta per títol "Vinaròs presenta el calendari del codi ètic del turisme valencià" on cada mes es fa ressò dels valors d’aquest codi ètic mundial adaptat a la singularitat de la Comunitat Valenciana

El passat mes de desembre els establiments de Vinaròs van rebre el calendari de sobretaula que cada any la regidoria edita amb una temàtica diferent i que, posteriorment, distribueix pels establiments turístics i comerços de Vinaròs per tal de donar una imatge unificada del destí, en els seus establiments al mateix temps que també s’informa sobre les festes locals.

Enguany el calendari de sobretaula s’ha fet ressò del Codi Ètic del Turisme Valencià que inclou el compromís i l’aliança entre les administracions, les empreses, la població local i els turistes per l’hospitalitat a través de cinc valors ètics:

La cordialitat · El respecte · La inclusió ·La sostenibilitat· La professionalitat

El calendari està adaptat a la destinació turística de Vinaròs, amb el disseny d’imatges, realitzades per l’il·lustrador Sebastià Casanova, que ens recorden a elements i recursos de Vinaròs.

El Codi Ètic del Turisme Valencià és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol que ha adaptat el Codi Ètic Mundial del Turisme elaborat per l’Organització Mundial del Turisme, (OMT) a la realitat turística del territori valencià.

Vinaròs, com a municipi turístic, està adherit al Codi Ètic del Turisme Valencià amb la finalitat de comprometre’s també amb l'hospitalitat i un comportament ètic, per tal d’aconseguir un turisme sostenible i responsable.

A més d’aquest calendari per als establiments de Vinaròs, també s’està duent a terme una campanya a nivell local perquè la població resident, turistes i visitants també coneguen d’aquest codi. Així, cada mes es presenta un dels valors amb la imatge corresponent del mes. Aquesta campanya porta per títol "Vinaròs presenta el Codi Ètic del Turisme Valencià" i estarà vigent fins al mes de desembre. Es pretén en els propers mesos traduir els textos en anglés i francés per tal de donar a conéixer també els valors als visitants estrangers. També s’han adaptat alguns materials de marxandatge de la destinació a aquesta campanya.

Els objectius que té aquesta acció passen per donar a conéixer el compromís de l’Ajuntament de Vinaròs amb els valors del codi ètic així com, sensibilitzar a les empreses de la destinació perquè també s’adherisquen i s’impregnen de la seua filosofia en el seu quefer diari.

El regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha fet arribar aquesta campanya a Turisme Comunitat Valenciana i ha estat felicitat per l’original iniciativa, la qual s’ha considerat una bona pràctica per impulsar els valors del codi ètic entre la ciutadania i el sector empresarial. Cal recordar que la Llei 15/2018, de 7 de juny, de Turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana conté en el seu articulat aquest Codi Ètic, així com la seua promoció i difusió com a un dels eixos principals de la nova política turística.

Si algun establiment està interessat en adherir-se pot accedir a través d’aquest enllaç de forma gratuïta: http://www.turisme.gva.es/opencms/opencms/turisme/va/contents/conseller…