Skip to main content

Carnaval

El Carnaval de Vinaròs se celebra a la nostra ciutat des del segle XIV. Al segle XVIII es van popularitzar els balls de disfresses a l’estil dels organitzats a les grans ciutats.

Durant la dictadura franquista es van prohibir, com a la resta d’Espanya, i posteriorment, van ser recuperats pel poble l’any 1983. Des de l’any 2007 està declarat Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. Vinaròs rep el Carnaval com la festa més viva de l’any. Amb l’arribada del mes de febrer, la ciutat s’entrega plenament a aquesta festa i es converteix en el centre de la diversió i de la imaginació. La fantasia, el color i la música estan presents durant els deus dies de Carnaval en els nombrosos actes multitudinaris que culminen amb les desfilades. Més de trenta comparses desfilen pels carrers de Vinaròs, per acompanyar el rei Carnestoltes i el seu seguici

Si matines, trobaràs algunes persones acabant d’enllestir els preparatius en què han treballat durant mesos. Plomes, colors, lluentons i molta purpurina... així són les disfresses que omplen els carrers durant els actes de Carnaval. No oblides anar a la inauguració de la festa amb el rei Carnestoltes i el seu seguici. Si vols viure aquest Carnaval com un autèntic vinarossenc, has d’apropar-te a les desfilades. Les reines i reis de les comparses t’animaran a ballar al ritme de l’alegria i la marxa que els caracteritza. A més, amb els 5.000 comparsers, pots veure una àmplia varietat de les disfresses i la creativitat que forma part dels nostres carnavalers. I, per als més menuts, et recomanem que li faces una ullada a la presentació de les reines i reis infantils, una iniciativa que acosta el Carnaval als més xicotets de casa.

 

Per a més informació visiteu el Web Oficial del Carnaval de Vinaròs

Carnaval de Vinaròs