Skip to main content
caminada

Caminada Popular 2021

Data i Hora

Esports torna a recuperar aquesta prova clàssica que se celebrarà el diumenge 14 de novembre amb un aforament limitat de 600 participants

El regidor d'Esports, José Chaler, amb el tècnic del Consell Municipal d'Esports, Nacho Chaler ha presentat la Caminada Popular 2021 que es farà el diumenge 14 de novembre a les 9:30h. Després de l'aturada obligatòria amb motiu de la pandèmia s'ha recuperat de nou aquesta prova, una de les més participatives del calendari esportiu popular amb un recorregut de 7 quilòmetres apte per a totes les condicions físiques.

El regidor Chaler ha destacat que "la Caminada es farà al voltant del Puig de la Misericòrdia on els participants podran gaudir del paratge natural, així com de les vistes que ofereix l'entorn". En aquest sentit, assenyalava que els voluntaris de l'Aula Natura seran els encarregats de dirigir la marxa, amb sortida i arribada des de la plaça de l'ermita, en un circuit que serà apte perquè tota la família puga gaudir del senderisme.

D'altra banda, comentava que al tractar-se d'una cursa de muntanya, no serà apta per a les persones amb mobilitat reduïda, tot i així afegia que es fomentarà la inclusió gràcies a la iniciativa de Cocemfe Maestrat, que col·locarà cadires de rodes en els últims 50 metres del recorregut perquè els participants puguen viure de primera mà que suposa moure's amb limitacions.

Chaler insistia que tot i tractar-se d'una marxa de 7 quilòmetres sense una elevada dificultat, és recomanable dur el calçat adequat i sobretot tenir una condició física correcta per a completar el recorregut que transcorrerà al voltant del paratge natural. Així mateix, remarcava que es tracta d'una caminada no competitiva, on el més important és gaudir de l'entorn.

Pel que fa a les inscripcions, el tècnic Chaler ha detallat que enguany s'ha limitat la participació fins als 600 participants per tal de garantir el compliment de les normes sanitàries. Aquestes es podran realitzar fins al 9 de novembre al web www.hj-crono.es, amb el preu de 5€. D'altra banda, també es podran realitzar les inscripcions de forma presencial a l'ajuntament els dies 8 i 9 de novembre des de les 17:00h fins les 20:30h.

En relació a la recollida de les samarretes, es podran aconseguir el divendres 12 de novembre de 17h a 20:30h i dissabte 13 de 10h a 13:30h a l'ajuntament, mentre que el mateix dia de la prova es podran recollir a la plaça de l'ermita abans de la sortida. En aquest sentit, Chaler demanava als participants que, en la mesura que es puga, agafen les samarretes a l'ajuntament per evitar una gran acumulació de persones el dia de la prova.