Skip to main content
canons

Vinaròs restaurarà dos antics canons perquè formen part de la futura exposició del Centre d’Inspiració Turística Vinaròs-Maestrat

Els dos canons ocuparan un espai destacat en la planta baixa de l’edifici on es posaran en valor les troballes i la història del Baluard del Fortí

La Regidoria de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic continua amb el treball per tal de delimitar el continguts que el Centre d’Inspiració Turística Vinaròs-Maestrat mostrarà als seus visitants.

Després de les troballes vinculades a l’antic Baluard del Fortí dels segles XVII - XIX, que van haver durant les excavacions arqueològiques realitzades prèviament a la restauració de l’edifici conegut com Cotxera de Batet, es considera adient posar-les en valor en la planta baixa de l’edifici, un espai on confluiran amb la nova Tourist Info Vinaròs.

D’acord amb això es considera interessant utilitzar altres elements patrimonials que es troben dipositats en dependències municipals, com ara dos canons que caldrà restaurar prèviament. El primer que es rehabilitarà, va trobar-se en un dragat que es va fer al port de Vinaròs el 20 de maig de 1981. La seua cronologia estimada és entre els segles XVIII i XIX. El segon canó va aparèixer durant les obres de construcció del nou passeig marítim de Vinaròs el 30 d’agost de 2010 i la seua cronologia estimada és entre els segles XVII i XVIII.

En paral·lel a aquests treballs que es començaran a executar de manera immediata, l’Ajuntament de Vinaròs també va a començar els tràmits administratius perquè el CIT Vinaròs-Maestrat tinga el reconeixement de Col·lecció Museogràfica, la qual cosa permetrà l’exposició dels canons, així com altre patrimoni que es considere d’interés per tal de contextualitzar històricament la visita a l’espai on els visitants coneixeran la història del Baluard del Fortí.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha mostrat el seu convenciment que les feines que s’estan realitzant permetran que el Centre d’Inspiració Turística Vinaròs-Maestrat siga un referent turístic que es convertirà en la porta d’entrada per als visitants de Vinaròs i de la comarca del Baix Maestrat.