Skip to main content

Sender Barranc d’Aiguadoliva

El sender comença a la desembocadura del barranc d’Aiguadoliva, situada a la platja d’Aiguadoliva, on hi ha un pal que indica la direcció que cal prendre pel mateix llit del barranc. Posteriorment, creuarem la carretera N-340 per un pas inferior i, per un altre pas, la línia fèrria. Uns metres més endavant veurem, a la dreta, el camp de Sant Gregori, però continuarem pel marge esquerre del llit del barranc.

Poc després passarem per davall de la carretera de Càlig i, més endavant, de l’autopista. A la nostra esquerra veurem un interessant poblat iber anomenat Puig de la Nau. A continuació, passarem el trencall del Camí de Xivert, i continuarem per un altre que va per damunt del barranc i s’allunya una mica d’aquest per travessar camps de tarongers i tornar una altra vegada al mateix camí. En aquest tram trobem una interessant varietat d’arbres com el roure valencià (Quercus cerriodes) o l’arboç. Continuem pel llit durant un bon tram i el remuntem per una senda a la dreta que ens porta fins a un camí que prenem a l’esquerra fins a trobar el camí de Càlig a Ulldecona. Aquí trobem una microreserva de flora, amb una taula d’interpretació.

Després, agafarem el camí en direcció a Ulldecona, passarem un suau barranc fins a veure un refugi de pedra seca amb una altra taula d’interpretació. Creuarem de nou la carretera N-340 i passarem diversos camps de tarongers fins a trobar el camí de Canet lo Roig a Vinaròs, on girarem a la dreta que ens porta fins a un camí que prenem a l’esquerra fins a torbar el camí de Càlig a Ulldecona. Aquí trobem una microreserva de flora, amb una taula d’interpretació. D’ara endavant el llit del riu Cervol ens acompanya fins que, passada l’autopista, girem per un camí ascendent que transcorre entre horta i pinar. Aquest camí ens porta al santuari de la Misericòrdia, punt on conclou aquest itinerari. Podem tornar a Vinaròs pel sender GR-92.